Paprikakwekerij v.d. Spek| Zuijderwijk & Witzier| Sies & van der Spek| Arjanet| Solyco| Stofbergen Plant Company
Algemeen

Gewasbescherming bij het cluster: een samenspel
Bij het opzetten van het cluster is samenwerking een belangrijke voorwaarde geweest. Ook bij de gewasbescherming speelt die een grote rol. Al sinds de start van het cluster is Koppert betrokken bij de gewasbescherming op diverse aangesloten bedrijven. Een consultant van Koppert bezoekt regelmatig de telers van het cluster en geeft advies over de beste aanpak en overlegt over het bijsturen ervan als dat nodig is.
Een van de telers is Danny van der Spek. Hij heeft met 9,2 ha oranje paprika een kritische afnemer, Japan. En dat betekent dat er topkwaliteit nodig is.
Topkwaliteit die onder meer bereikt kan worden met de inzet van biologische bestrijders. Juist om te voorkomen dat er plaaginsecten meereizen met de paprika’s, is biologische bestrijding een goed middel. Spint, trips, bladluis en tabakswittevlieg zijn hier de belangrijkste plagen. En die worden allemaal biologisch bestreden.

Naast oranje paprika worden door Koppert ook de telers van tomaat, gerbera en paprika binnen datzelfde cluster begeleid. De samenwerking die tussen de bedrijven van het cluster onderling goed geregeld is, wil Koppert ook met haar klanten nastreven. Want het beste resultaat met gewasbescherming wordt bereikt door een samenspel tussen de partijen.
<< Terug