Paprikakwekerij v.d. Spek| Zuijderwijk & Witzier| Sies & van der Spek| Arjanet| Solyco| Stofbergen Plant Company
Solyco

Solyco is een moderne tomatenkwekerij met vestigingen in Bergschenhoek en in Bleiswijk.
Onze missie is het telen van smaakvolle tomaten voor consumenten in heel Europa.
We telen in het winterseizoen trostomaten onder groeilicht en in het gewone seizoen losse tomaten, pruim- of Romatomaten en Intense tomaten (The Chef's Tomato). Met een eigen sorteerlijn waar we alles sorteren en verpakken gaan jaarlijks 80 miljoen tomaten naar bestemmingen in heel Europa.†Ons bedrijf is aangesloten bij de GMO erkende telersvereniging Van Nature u.a, de verkoop van onze producten geschiedt uitsluitend via Van Nature.
Gebruik van restwarmte, biologische bestrijding en ondergrondse regenwateropslag zijn slechts een paar voorbeelden van onze milieuvriendelijke manier van telen. Sinds eind 2014 wordt met de aanschaf van een tweeede scherminstallatie nog meer energie bespaard.


Aangesloten bij:
van Nature Logo


Produkt


Op dit bedrijf worden tomaten geteeld van diverse rassen. De planten zijn geŽnt op een onderstam. De tomaten worden voornamelijk los geplukt, maar afhankelijk van de vraag kunnen we ze ook als tros oogsten. De losse tomaten gaan via een waterkanaal in de kas naar de loods. Op beide bedrijven is een sorteerinstallatie aanwezig. De tomaten worden op 5 kleuren en 7 verschillende maten gesorteerd. Hierna worden ze gelijk gekoeld en snel verladen. Regelmatig worden tomaten die 's ochtends geplukt worden nog dezelfde dag afgeleverd in de distributiecentra van de supermarkten.


Normen


De tomaten worden geteeld volgens de Global GAP-normen. Dit zijn strenge normen voor o.a. arbeid, hygiŽne en gewasbescherming die zijn opgesteld door een groep vooraanstaande Europese grootwinkelbedrijven zoals, Albert Heyn, Tesco, Sainsbury's e.d. Dit wordt gecontroleerd door SGS een onafhankelijk controle instituut.


Biologisch


De tomaten worden geteeld onder de nieuwste technieken. De gewasbescherming wordt volledig biologisch gedaan.Voor de bestrijding van insecten wordt gebruik gemaakt van biologische bestrijding. Hierbij worden bijvoorbeeld sluipwespen en roofwantsen ingezet om witte vlieg (een soort bladluis) onder controle te houden. De bloemen worden bevrucht door hommels.


Links
www.versvandeteler.nl - Gert Jan van der Spek
Contactgegevens
Naam: Solyco
Adres:Anthony Lionweg 16
PC & Plaats:2661 DX  Bergschenhoek
Telefoon:010 - 52 18 398
Fax:010 - 52 19 158
E-mail:gj.spek@solyco.nl
Website:http://www.solyco.nl/